Dortmund bekert na penalty's verder, ook Hoffe door

20 december 2011, 23:22   Bijgewerkt: 21 december 2011, 00:48

Borussia Dortmund is met het nodige geluk doorgedrongen tot de kwartfinales van de strijd om de DFB Pokal. Thuisploeg Fortuna Düsseldorf, koploper in de Tweede Bundesliga, hield Dortmund in 120 minuten voetbal op 0-0 maar moest buigen in de strafschoppenserie.

De Duitse kampioen haalde het met 5-4 en voorkwam daarmee een voortijdige aftocht in het bekertoernooi nadat eerder het optreden in de Champions League al op een mislukking was uitgelopen. Voor 54.000 toeschouwers schoot Ivan Perisic de beslissende penalty binnen. Dortmund speelde vanaf de 34e minuut met tien man nadat Patrick Owomoyela met twee keer geel naar de kant moest.

1899 Hoffenheim plaatste zich voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis voor de kwartfinales van de DFB Pokal. Met Ryan Babel (foto) als basisspeler won de thuisploeg van FC Augsburg: 2-1. Sejad Salihovic en Vedad Ibisevic scoorden voor Hoffenheim, tussendoor had Torsten Oehrl de ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay nog op gelijke hoogte gebracht.