Wernbloom lacht: "Zweden laten zich niet omkopen"

16 december 2011, 09:54   Bijgewerkt: 16 december 2011, 10:02

AZ zat donderdag in eenzelfde situatie als Ajax vorige week. Alleen als concurrent Austria Wien met heel ruime cijfers zou winnen, kon het mis gaan voor de ploeg uit Alkmaar. Het al uitgeschakelde Malmö FF weigerde zich echter naar de slachtbank te laten leiden, zoals Dinamo Zagreb een week eerder tegen Lyon. De Zweden verloren in Oostenrijk met slechts 1-0, waardoor AZ de volgende ronde haalde.

AZ-middenvelder Pontus Wernbloom is blij met de prestatie van zijn landgenoten. "Ondanks dat ze mij haten, vanwege mijn verleden bij IFK Göteborg, hebben ze toch hun sportieve plicht gedaan. Maar dat weet je met Zweedse teams. Die zullen nooit een wedstrijd laten lopen. En voor mogelijke omkoperij zijn ze ook niet gevoelig. Zweden hebben geld genoeg", lacht de Zweed op de officiële website van zijn club.

Omdat Austria Wien met slechts 1-0 won, had AZ aan een 1-1 remise tegen Metalist Kharkiv voldoende om door te gaan. "Als het echt nodig was geweest, hadden we hier kunnen winnen", denkt Wernbloom. "Maar in de slotfase wilden we geen enkel risico meer lopen en vonden we 1-1 genoeg. Rasmus Elm had van de trainer namelijk de tussenstand bij Austria Wien – Malmö FF gehoord. Ik zag het zelf ook al langskomen op het scorebord van het stadion. Het was beter om de bal in de ploeg te houden. We moesten slim zijn. We zouden wel gek zijn geweest om in de laatste minuten met zeven man naar voren te rennen. Austria zou echt geen vijf keer meer scoren."

Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat AZ er in slaagt om Europees te overwinteren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen