Pocognoli: "Spelen voor slachtoffers in Luik"

Koen Freriks
14 december 2011, 19:55   Bijgewerkt: 14 december 2011, 20:12

Het Belgische Luik werd deze week opgeschrikt door een bloedige aanslag in de stad. Een 33-jarige man vermoordde dinsdag zes mensen en verwondde tientallen anderen. De wedstrijden van Standard Luik gaan desondanks door. De spelers willen zelf ook in actie komen.

"Wat daar gebeurd is, is niet goed. Ik ben een Luikenaar en heb het op tv gezien", reageert oud-AZ'er Sebastien Pocognoli tegen Sporza. "Donderdag tegen Kopenhagen en zondag tegen Racing Genk spelen we voor de slachtoffers in Luik."

Volgens de linkervleugelspeler kan de selectie het opbrengen om zich te concentreren op het voetbal. "We leven ontspannen naar de wedstrijd toe", vervolgt hij. "De eerste plaats is binnen, maar we willen zeker nog een resultaat neerzetten in Kopenhagen, ook voor de Belgische coëfficiënt in Europa."

Uit Engeland liet Manchester City-verdediger Vincent Kompany weten mee te leven. "Het vreselijke nieuws heeft iedereen hier zwaar aangegrepen", aldus de Rode Duivel in een YouTube-video. "Wij wensen ons medeleven te betuigen. Onze gedachten zijn bij hen die geleden hebben en we bieden hen onze morele steun aan in deze moeilijke periode."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen