AZ zonder Holman in cruciale EL-wedstrijd

14 december 2011, 15:37   Bijgewerkt: 14 december 2011, 17:00

AZ treedt donderdagavond in de beslissende Europa League-wedstrijd tegen Metalist Kharkiv zonder Brett Holman aan. De Australische linksbuiten is niet topfit. "Hij start zeker niet", liet coach Gertjan Verbeek woensdag na de training op de website van zijn werkgever weten.

“Brett heeft last van een blessure”, ging Verbeek verder. De Australiër was dan ook tijdens de afsluitende oefensessie ingedeeld bij de reserves. “Het is 100 procent zeker dat hij niet start tegen Metalist. Of Brett wel bij de wedstrijdselectie zit om eventueel in te vallen? Dat hang van de reactie op deze training af. Hoe staat zijn blessure er donderdag voor? De medische staf, de technische staf en Brett houden daarover intensief contact.”

AZ staat momenteel tweede in Groep G en is bij winst in ieder geval verzekerd van een plekje in de volgende ronde. Verbeek looft Kharkiv, dat al zeker is van de eindzege in de poule. "Ze hebben de mogelijkheid om met veel geld goede buitenlandse spelers aan te trekken. Al die sterke individuen zorgen ervoor dat ze een goed team hebben. Maar als we ons vertrouwde AZ-spel spelen, zoals we ook in de eerste helft in Oekraïne deden, maken we kans op een positief resultaat. Daar had Metalist het namelijk moeilijk mee."

“Of ik in de volgende ronde graag tegen Manchester United wil spelen?”, herhaalde Verbeek de vraag. “Nou laten we ons eerst maar eens kwalificeren. Daarna zien we wel welke ploeg er uit de koker rolt. Als we een ronde verder willen, kunnen we beter niet tegen Manchester United loten. Maar we zijn al lang blij dat we zo ver zijn gekomen dat de laatste groepswedstrijd er nog toe doet. We hebben niet de illusie dat we met AZ de finale van de Europa League gaan halen.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen