Groep C: ManUnited exit na stunt FC Basel

7 december 2011, 22:36   Bijgewerkt: 7 december 2011, 23:29

FC Basel heeft voor een geweldige stunt in de Champions League gezorgd. De Zwitsers wonnen woensdag onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers met 2-1 van Manchester United. Daardoor gaan zij, en niet de gefortuneerde Engelsen, naar de knock-outfase van het miljoenenbal.

De manier waarop de goal tot stand kwam, zal worden gehekeld door alles wat Manchester United een warm hart toedraagt. Want op dat moment lag Chris Smalling geblesseerd in het penaltygebied, nadat hij een abusievelijk een elleboogstoot had gekregen van zijn ploeggenoot Nemanja Vidic. Basel weigerde echter te stoppen.

Later in de eerste helft lag Vidic zelf geblesseerd op het Zwitserse gras. Streller viel met zijn volle gewicht op de knie van de Serviër, die het veld per brancard moest verlaten. Het zag er absoluut niet best uit voor hem. Bovendien krijgt de toch al niet bepaald lege ziekenboeg van Manchester United een nieuwe klant.

Ondertussen kreeg Manchester United de betere kansen op een treffer. Wayne Rooney en Ji-Sung Park hadden de bal van dichtbij voor het intikken, maar ze kwamen een teenlengte tekort. Even later zette Ryan Giggs Rooney oog in oog met doelman Yann Sommer, maar de spits zag zijn inzet gekeerd worden. Dat was eigenlijk het enige gevaar dat Manchester United kon stichten.

Ook na rust bleef de verwachte stormloop van Manchester United uit. Het kreeg wel enkele kansen, maar wist in eerste instantie niet te scoren. Het grootste gevaar voor het doel van Basel kwam nota bene van een speler van de thuisclub. Markus Steinhöfer schoot op de lat van zijn eigen doel.

Benfica won met 1-0 van Otelul Galati, door een vroeg doelpunt van Oscar Cardozo en is daarmee groepswinnaar. De Portugezen eindigen op twaalf punten. Basel wordt tweede met elf punten, twee meer dan ManU. De Engelsen moeten na de winterstop daardoor verder in de Europa League. Otelul Galati wordt puntloos laatste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen