Krul moet uiteindelijk buigen voor Chelsea

Koen Freriks
3 december 2011, 15:48   Bijgewerkt: 3 december 2011, 16:07

Tim Krul hield Newcastle United zaterdagmiddag lang op de been, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Chelsea er met de zege vandoor ging. De Londenaren wonnen geflatteerd met 0-3.

Newcastle staat verrassend in de subtop en liet vandaag zien waarom het bovenin prima kan meedraaien. Chelsea-verdediger David Luiz ontsnapte vroeg in de wedstrijd aan een rode kaart toen hij Newcastle-aanvaller Demba Ba op de rand van de zestien neerhaalde. Hij mocht met geel niet klagen.

Aan de andere kant kreeg Chelsea wel een penalty. Frank Lampard legde de bal op de stip, maar Krul, de laatste weken volop geprezen in de Engelse media, redde goed op de inzet van de ervaren Engelse middenvelder. De Nederlandse international frustreerde vlak daarna ook Daniel Sturridge door diens schot te pareren.

Newcastle United was, zeker in de eerste helft, niet de mindere partij. Chelsea kwam goed weg bij een schot van clubtopscorer Demba Ba waarbij de paal in de weg stond. Kort voor rust moest Krul toch 'vissen'. Juan Mata bediende Didier Drogba, die snoeihard raak kopte: 0-1. De Ivoriaan maakte na zijn doelpunt wel bijna gelijk door de bal vanuit een corner tegen de lat van zijn eigen doel te koppen.

In de tweede helft moest Newcastle komen en vielen er gaten in de verdediging van The Magpies. Krul hield zijn ploeg lang op de been, maar kon niet voorkomen dat Salomon Kalou en Sturridge vlak voor tijd de wedstrijd beslisten. Daarvoor had invaller Shola Ameobi twee keer kunnen en misschien moeten scoren, maar hij schoot hard naast en raakte de paal. Pech voor Newcastle, dat zich verder totaal niet hoeft te schamen voor deze nederlaag. Chelsea stijgt naar de derde plaats in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen