Eigen goal helpt FC Zwolle in het zadel

2 december 2011, 21:55   Bijgewerkt: 3 december 2011, 01:49

FC Zwolle blijft maar winnen in de Jupiler League. De koploper boekte vrijdag zijn achtste zege in successie en hield ook nog eens voor de vierde maal op rij de nul. De derby tegen Cambuur werd op eigen veld met 3-0 gewonnen.

Zwolle had het moeilijk met Cambuur, maar kreeg op slag van rust hulp van Martijn van der Laan. De verdediger van de Friese club kopte de bal van buiten ‘de zestien’ achter zijn eigen keeper. Via Furdjel Narsingh counterde Zwolle na ruim een uur naar 2-0. Oguzhan Türk (Cambuur) kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart. Norair Mamedov maakte er niet veel later nog 3-0 van.

Door de zege komt Zwolle op 38 punten uit vijftien wedstrijden. De voorsprong op nummer twee FC Eindhoven is opgelopen tot acht punten. De Brabanders gingen namelijk met 2-1 onderuit bij FC Dordrecht. Nick Coster maakte een kwartier voor tijd het beslissende doelpunt. Kort daarvoor had Eindhoven-speler Wesley Vanbelle zijn tweede gele kaart ontvangen. Vanbelle was vorige week uit tegen Sparta Rotterdam (2-2) nog trefzeker uit een vrije trap vanaf eigen helft.

Willem II nam de derde plaats over van Cambuur. De Tricolores hebben 28 punten, na een 2-0 thuisoverwinning op streekgenoot FC Oss. Stephan Keller en Danny Schreurs waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

FC Zwolle verzekerde zich ook van de tweede periodetitel, maar omdat het de eerste ook al pakte, schuift deze op naar de nummer twee. Wie dat is, wordt volgende week in de zestiende speelronde bekend. FC Den Bosch staat er het beste voor. De Brabanders hebben vijftien punten. Doordat concurrenten Eindhoven en Cambuur onderuit gingen, hadden ze de periodetitel vandaag al binnen kunnen halen. Maar ze verloren zelf ook. Go Ahead Eagles was in De Vliert met 2-1 te sterk. Den Bosch leidt de periode met vijftien punten. FC Emmen en Sparta staan tweede met veertien punten. Zij wonnen van respectievelijk Helmond Sport (0-1) en SC Telstar (0-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen