Rutten 'heel content' met 6-1 zege op Groningen

27 november 2011, 00:00   Bijgewerkt: 27 november 2011, 01:50

PSV swingde zaterdag in het eigen Philips Stadion over FC Groningen. De equipe uit de Martinistad werd met maar liefst 6-1 aan de kant gezet. Coach Fred Rutten was na afloop dan ook dik tevreden.

“Vooral in de eerste helft hebben we de tegenstander het voetballen onmogelijk gemaakt. We hadden er toen zelfs nog een of twee bij kunnen maken. We hebben vroeg druk gezet en een paar uitstekende doelpunten kunnen maken. We hebben zeer geconcentreerd verdedigd”, aldus Rutten in zijn nabeschouwing op PSV.nl. Zijn team leidde bij de pauze met 3-0.

”Na rust maken we meteen een goede goal via Wijnaldum, maar waren we na de tegengoal even de kluts kwijt”, doelt Rutten op de 4-1 van Pedersen. “Daarna hebben we ons redelijk herpakt. Het was een goede prestatie tegen een goed voetballende ploeg, wat dat betreft ben ik heel content. Het tegendoelpunt is een smetje en de gele kaart van Marcelo is ook niet verstandig, met Feyenoord volgende week.”

“Wij hebben open gespeeld en zijn op een iets te naïeve manier afgestraft”, verklaart Groningen-coach Pieter Huistra het verlies. “Vooraf was ons zelfvertrouwen dusdanig hoog en hadden we het idee dat we voetballend iets konden laten zien.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen