Groep C: Benfica door, ManU wacht 'finale'

22 november 2011, 22:40   Bijgewerkt: 22 november 2011, 23:17

Benfica staat in de achtste finales van de Champions League. De Portugezen kwalificeerden zich dinsdag met een 2-2 gelijkspel bij Manchester United voor de volgende ronde. ManUnited strijdt op 7 december in een rechtstreeks duel met FC Basel, dat Otelul Galati met 2-3 vloerde, voor het tweede ticket.

Benfica kende een uitstekende start op Old Trafford, met dank aan de gastheer. Phil Jones passeerde al na drie minuten zijn eigen keeper. Dimitar Berbatov herstelde na een half uur de fout van zijn ploeggenoot; de Bulgaar kopte na voorbereidend werk van Nani de gelijkmaker binnen.

En het werd nog mooier voor de thuisclub. Darren Fletcher maakte na een uur de 2-1 door in de rebound te scoren. Twee minuten later was het echter weer gelijk. Pablo Aimar trof doel en ook hij deed dat in tweede instantie. Daarmee was de eindstand bepaald en dus kon Benfica na het laatste fluitsignaal aan de champagne.

Ook Manchester United had zich kunnen kwalificeren, maar dan had FC Basel moeten verliezen bij Otelul Galati. Dat gebeurde niet. De Zwitserse kampioen schoot superieur uit de startblokken in Roemenië. Voor de pauze leidden ze al met 3-0 door toedoen van Fabian Frei, Alexander Frei en Marco Streller. In de tweede helft werd het dankzij Gabriel Nicu Giurgiu en Liviu Antal nog even billenknijpen, maar Basel trok de 2-3 uiteindelijk wel over de streep.

Met nog één wedstrijd te gaan hebben Benfica en Manchester United negen punten, Basel acht. Vanwege de onderlinge resultaten zijn de Portugezen al zeker van een plaats bij de bovenste twee in groep C. En dus spelen Basel en ManU over twee weken in Zwitserland voor de tweede plek. Het is simpel, de winnaar gaat verder, de verliezer naar de Europa League. Het puntloze Otelul is voor alles uitgeschakeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen