Tchité: "Belgische bond heeft me laten vallen"

Tchité: "Belgische bond heeft me laten vallen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 november 2011 – Mohammed Tchité is niet te spreken over de inspanningen van de Belgische voetbalbond. De spits van Standard Luik kreeg maandag van de KBVB te horen dat hij een invitatie voor de Rode Duivels definitief uit zijn hoofd moet zetten.

Volgens de Belgische bond is het een zinloze strijd gebleken om Tchité voor België te laten uitkomen. Het feit dat de in Burundi geboren voetballer in het verleden al voor de nationale ploeg van Rwanda speelde, vormde een onoverkoombaar obstakel.

"Ik had er nochtans goeie hoop op dat het eindelijk in orde zou komen", zegt Tchité in La Dernière Heure. "Ik denk dat de bond schrik had om een FIFA-sanctie te krijgen door me op te stellen. Ik heb het gevoel dat de bond me liet vallen."

"Ik vind ook niet dat de bond er echt alles aan heeft gedaan. Ik moest vooral zelf overal achteraan hollen", baalt de spits. "Ik geef mijn strijd niet op. Ik zal zelf wel naar de FIFA trekken voor een duidelijk antwoord."

"En anders blijf ik het juridisch aanvechten. Het  is mijn recht om voor België te spelen, ik voel me ook Belg. Deze zaak kostte me al veel geld."

Reacties

gerelateerd