Geen genade voor kritische Portugezen

17 november 2011, 12:36   Bijgewerkt: 17 november 2011, 12:41

Ricardo Carvalho (foto) en Jose Bosingwa hoeven niet te rekenen op een uitnodiging van de bondscoach van Portugal, Paulo Bento, voor het EK in Polen en Oekraïne. Bento is niet van plan om het tweetal, die felle kritiek uitten op de keuzeheer, in genade aan te nemen.

Carvalho verliet in augustus plotsklaps de Portugese selectie, die in voorbereiding was op het EK-kwalificatieduel tegen Cyprus. Carvalho gaf als reden voor zijn  vertrek op dat Bento geen respect voor hem zou hebben. Bosingwa haalde in aanloop naar de cruciale play-off tegen Bosnië-Herzegovina uit naar de bondscoach van Portugal:

"Alle spelers zijn in conflict met Bento, dat is algemeen bekend", liet de 29-jarige back, die aangaf niet meer onder Bento te willen spelen voor Portugal, zich ontvallen. "Mij heeft hij gekleineerd en beledigd. Het is al de zoveelste keer dat hij respectloos omgaat met een speler. Hij is gewoon niet geschikt als bondscoach."

De keuzeheer is helemaal klaar met het tweetal. "Geen enkel excuus kan deze zaken repareren", laat hij weten aan in Portugese media. "Bosingwa en Carvalho zullen alleen op het EK hooguit aanwezig zijn als supporters, zeker niet als spelers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen