Kroaten leggen hoofd Hiddink steviger op hakblok

11 november 2011, 21:59   Bijgewerkt: 11 november 2011, 22:26

Guus Hiddink lijkt het tweede grote eindtoernooi op rij mis te lopen. Met Turkije verloor de Achterhoekse trainer vrijdag het eerste duel met Kroatië in de play-offs voor Euro 2012. Voor eigen publiek werd een beschamende 3-0 nederlaag geleden. Daardoor wordt de positie van Hiddink alsmaar wankeler.

Het duel was door het scoreverloop een lijdensweg voor Hiddink, die met name in de tweede helft zwaar onder vuur lag bij het boze publiek. Massaal riepen de Turkse fans om zijn ontslag. Hiddink zal na de uitschakeling dinsdag in Kroatië zeker vertrekken, maar de vraag is nu of hij de return nog haalt na de emotionele afgang in Istanbul.

{image-old[61455][right-half][]}Voor ruim 50.000 toeschouwers begon Turkije dramatisch aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut kon Ivica Olic de score openen uit een voorzet van Vedran Corluka. Na ruim een halfuur verdubbelde Mario Mandzukic de marge (0-2).

Het Turkse publiek reageerde eerst vol ongeloof op de pijnlijke achterstand voor de thuisploeg, die zich geen raad wist met het vele balbezit. Na de tweede Kroatische treffer werd de stemming in het stadion onvriendelijk. De Turkse fans lieten hun frustraties de vrije loop en namen daarbij uiteraard ook Hiddink op de korrel.

Na de pauze nam de woede in het stadion snel toe, zeker nadat Corluka de stand in de 51e minuut op 0-3 had gebracht. Turkije voetbalde daarna alleen nog maar tegen zichzelf en tegen de morrende menigte, die het geploeter van de thuisploeg met hatelijk applaus begeleidde.

Ver voor het eindsignaal liep het stadion al leeg. De hoop op het EK-ticket en het vertrouwen in Hiddink zijn in Turkije na vrijdagavond volledig verdwenen. De return dinsdag in Zagreb lijkt tot een formaliteit verworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen