Zwolle wint topper, Eindhoven zegeviert ook

4 november 2011, 21:55   Bijgewerkt: 5 november 2011, 02:01

FC Zwolle heeft de kraker in de twaalfde speelronde van de Jupiler League tegen Willem II in eigen voordeel beslist. De koploper rekende vrijdagavond in eigen huis met minimaal verschil af met de nummer drie van de eerste divisie: 1-0. Eindhoven blijft in het spoor van Zwolle dankzij een zege op Fortuna Sittard.

De affiche in het FC Zwolle Stadion was vooraf interessant. De degradant uit de Eredivisie kwam op bezoek bij de club, die vorig seizoen promotie naar de hoogste afdeling van het betaald voetbal op mirakuleuze misliep door een straatlengte voorsprong op RKC in de slotfase van de competitie nog uit handen te geven. Na vrijdagavond kan worden vastgesteld dat de ploeg van trainer Art Langeler die klap inmiddels wel te boven is.

De koploper kwam op eigen veld goed uit de startblokken. Nassir Maachi tekende al na tien minuten voor de openingstreffer. Het bleek tevens de enige treffer van de avond te zijn, waardoor Willem II de titelaspiraties voorlopig in de ijskast moet laten. De Tricolores zagen de achterstand op Zwolle door het verlies groeien tot zeven punten.

FC Emmen wist in de kelder van de eerste divisie te winnen. De Drenthenaren boekten in eigen huis een zwaarbevochten 3-2 zege op Go Ahead Eagles. Emmen gaf een 3-0 voorsprong bijna nog uit handen, maar nadat Patrick Gerritsen een kwartier voor tijd voor de 3-2 had gezorgd wisten de bezoekers niet meer door te drukken. Helemaal onderin de Jupiler League onderging hekkensluiter AGOVV Apeldoorn een strafexpeditie tegen Sparta: 6-0. Almere City ging thuis met 1-3 onderuit tegen FC Den Bosch, dat in de tweede helft de zege dankzij treffers van Jeffrey Vlug en Danny Verbeek veilig stelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen