Nederlanders zegevieren met Malaga

Nederlanders zegevieren met Malaga

30 oktober 2011 – Malaga CF heeft na drie competitienederlagen op rij eindelijk weer eens weten te winnen in de Primera Division. De ploeg van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen won in eigen huis van Espanyol: 2-1. Malaga meldt zich door de winst weer in de subtop van de Spaanse competitie.

José Rondón bezorgde de thuisploeg een droomstart door al na vijf minuten voor de openingstreffer te tekenen: 1-0. Álvaro Vázquez zette de Catalanen op slag van rust weer naast Malaga, waar Mathijsen de negentig minuten vol maakte en Van Nistelrooy (foto) na 67 minuten mocht invallen.

Apono Galdeano bracht het publiek in Estadio La Rosaleda op de banken door zeventien minuten voor tijd vanaf de penaltystip het winnende doelpunt binnen te schieten. Door de zege wipt Malaga over Espanyol heen op de ranglijst. Malaga staat nu zesde, Espanyol zakt naar de zevende stek.

Racing Santander boekte zondag de eerste overwinning van het seizoen. In het eigen Estadio El Sardinero bezorgde invaller Christian Stuani met een benutte strafschop Santander tegen Real Betis Sevilla de eerste 'driepunter' van dit voetbaljaar: 1-0. Van de voorgaande negen wedstrijden had Racing Santander er vijf gelijk gespeeld en vier verloren.

Met acht punten houdt de ploeg van trainer Héctor Cúper alleen Getafe (zeven) en Granada (vijf) onder zich.

Atletico Madrid was met 3-1 te sterk voor Real Zaragoza. Grote man bij de Madrilenen was Adrian, die twee keer scoorde. Het andere doelpunt kwam op naam van Alvaro Dominguez Soto. Met dertien punten komt het ambitieuze Atletico Madrid vooralsnog niet verder dan de middenmoot.

gerelateerd