Van Persie velt Chelsea met drie doelpunten

Ger
29 oktober 2011, 15:37   Bijgewerkt: 29 oktober 2011, 17:04

Arsenal heeft Chelsea zaterdag een pijnlijke nederlaag toegebracht in de Engelse titelrace. De equipe van coach Arsene Wenger won in een spectaculair duel op Stamford Bridge met liefst 3-5. Aanvoerder Robin van Persie ontpopte zich bij de bezoekers tot absolute uitblinker door drie keer te scoren.

Door het zeldzame thuisverlies ziet Chelsea in de Premier League de achterstand op titelconcurrent Manchester United oplopen tot vier punten. Lijstaanvoerder Manchester City kan later op de dag zelfs een kloof van negen punten slaan. De sterk presterende formatie van manager Roberto Mancini speelt op eigen veld tegen het laaggeklasseerde Wolverhampton Wanderers.

Frank Lampard bracht Chelsea met een kopbal nog wel op voorsprong. Van Persie zorgde vervolgens voor de gelijkmaker, waarna John Terry op slag van rust voor de 2-1 tekende. Na de hervatting bracht Andre Santos de twee Londense clubs weer op gelijke hoogte. Dankzij een fraaie solo van Theo Walcott kwam Arsenal in de 56ste minuut voor het eerst aan de leiding.

Juan Mata leek in de slotfase een punt te redden voor Chelsea door de 3-3 voor zijn rekening te nemen. Van Persie bracht de supporters van Arsenal echter in extase door in de laatste vijf minuten nog twee keer te scoren. De Oranje-international staat in 2011 op liefst 28 doelpunten in 27 competitieduels. Door de zege is Arsenal inmiddels de nummer zes van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen