Ook eerste elftal Red Bull Salzburg naar kwartfinale

26 oktober 2011, 18:31   Bijgewerkt: 26 oktober 2011, 18:39

Met veel pijn en moeite heeft Red Bull Salzburg zich geplaatst voor de kwartfinale van het Oostenrijkse bekertoernooi. Tegen het gedegradeerde LASK Linz wist de ploeg van coach Ricardo Moniz in de slotfase een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Stefan Maierhofer maakte in de 79ste minuut de winnende.

Bij Red Bull Salzburg stonden oud-Feyenoorders Luigi Bruins en Leonardo in de basis, evenals voormalig Ajacied Petri Pasanen. Oud-AZ'er Simon Cziommer viel na rust in. Hij verzorgde de assist voor het winnende doelpunt van Maierhofer.

Dinsdag plaatste ook het tweede elftal van Red Bull Salzburg zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Het is voor het eerst in de historie dat de club twee elftallen bij de laatste acht heeft. De Red Bull Juniors wonnen met 3-1 van Blau Weiss Linz.