HSV worstelt zich in verlenging langs Trier

Koen Freriks
25 oktober 2011, 23:02   Bijgewerkt: 25 oktober 2011, 23:10

Hamburger SV had dinsdagavond verrassend veel moeite nodig om Eintracht Trier in het bekertoernooi van zich af te schudden. Op bezoek bij de Zuid-Duitse club, uitmoend in de vierde divisie in Duitsland, won de subtopper uit de Bundesliga pas in de verlenging. Het werd 2-1.

Trier hielp zichzelf vroeg op de goede weg. Al na acht minuten opende Ahmet Kulabas de score. HSV moest daarna de muur van de gasten zien te doorbreken, maar het ontbeerde aan fantasie en creativiteit bij de Noord-Duitsers. Marcus Berg, vorig seizoen nog bij PSV actief, tikte een voorzet van Per Skjelbred binnen.

HSV hoopte de wedstrijd in negentig minuten nog naar zijn hand te kunnen zetten, maar had daar toch echt de verlenging voor nodig. Dennis Aogo zorgde daarin met een rake vrije trap voor de opluchting.

1899 Hoffenheim bereikte voor de vijfde keer in zijn bestaan de laatste 16 in het toernooi om de Duitse beker. De Bundesligaclub won dinsdagavond voor eigen publiek vrij fortuinlijk van 1.FC Köln: 2-1.

Het bezoekende team, geformeerd rond de Duitse international Lukas Podolski, kwam al na 6 minuten op voorsprong. Mato Jajalo scoorde. Isaac Obasi bepaalde de ruststand op 1-1. Vlak na de hervatting had ook Knowledge Musona succes namens Hoffenheim, waar Edson Braafheid en Ryan Babel een basisplaats hadden. De laatste werd 20 minuten voor tijd gewisseld.

De rest van de uitslagen in de DFB Pokal zijn via deze link te bekijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen