Dost: "Moeten er mooie score van maken"

25 oktober 2011, 13:27   Bijgewerkt: 25 oktober 2011, 13:35

De derde ronde van de KNVB Beker begint vanavond om 18.45 uur met een wedstrijd tussen SC Heerenveen en Harkemase Boys. Trainer Ron Jans van SC Heerenveen liet zijn elftal uit voorzorg maandag op strafschoppen trainen, maar Bas Dost gaat er vanuit dat deze oefening vanavond niet in praktijk gebracht hoeft te worden.

SC Heerenveen moet gewoon winnen van de kleine buurman uit Harkema, stelt Dost op de clubwebsite. "Je moet ze niet onderschatten, maar het is wel een wedstrijd waarin we voorin veel kansen moeten creëren. Je moet proberen om zo snel mogelijk op voorsprong te komen, en die verder uit te bouwen. Dat is zeker mogelijk."

"We moeten er opklappen, en er een mooie score van maken. Aan de wedstrijd tegen FC Utrecht hebben we een goed gevoel overgehouden. Dat was een heerlijk duel, en die lijn omhoog moeten we nu doorzetten", aldus de Friese aanvalsleider.

Dost benadrukt dat Heerenveen het aan zijn stand verplicht is om te winnen van de amateurs. "Voor ons telt maar één ding: een ronde verder komen. Dat willen we heel graag. De vorige bekerwedstrijd tegen VVV Venlo hebben we goed gespeeld, dus het zou zonde zijn als we dit duel niet serieus namen. Met een gunstige loting kun je straks zomaar in de kwartfinale zitten, al moet je natuurlijk niet te ver vooruit kijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen