Boateng leidt AC Milan naar krankzinnige zege

23 oktober 2011, 14:23   Bijgewerkt: 23 oktober 2011, 15:00

AC Milan heeft een krankzinnige wedstrijd in de Serie A achter de rug. Op bezoek bij laagvlieger Lecce stond de landskampioen zondag bij rust met 3-0 achter, maar herstelde zich in de tweede helft en zegevierde uiteindelijk met 3-4. Kevin-Prince Boateng had met een hattrick een groot aandeel in de opmerkelijke revival.

Milan trad in Lecce aan zonder de geblesseerde Clarence Seedorf, maar met Mark van Bommel. Ondanks de aanwezigheid van de Nederlandse middenvelder lieten de Rossoneri zich voor de pauze de kaas van het brood eten. Lecce startte fel en stond bij de pauze dik verdiend op een comfortabele 3-0 voorsprong. Guillermo Gonzalo Suare, Massimo Oddo (penalty, ex-Milan) en Carlos Grossmüller waren trefzeker.

Maar in het tweede bedrijf beet Milan aan de hand van de ingevallen Boateng van zich af. De Ghanese middenvelder had slechts veertien minuten nodig om driemaal doel te treffen en de score gelijk te trekken. En het werd nog mooier voor de bezoekers, bij wie Urby Emanuelson op de bank bleef. Mario Yepes bezorgde hen zeven minuten voor tijd op aangeven van Antonio Cassano de volle buit.

Door deze zwaarbevochten driepunter rukt Milan van de dertiende plaats op naar de vijfde, maar de concurrentie komt later op de dag nog in actie.