Didulica: "Spelen met helm is teken van zwakte"

Koen Freriks
22 oktober 2011, 12:50

Joey Didulica nam donderdag afscheid van het publiek van AZ. In het Europa League-duel met Austria Wien zwaaide hij de Alkmaarse fans uit na zes seizoenen, waarin hij slechts 29 wedstrijden speelde. De keeper, die met nek- en hoofdproblemen kampte, probeerde verder te spelen met een helm, maar vond dat geen succes.

“Ik had de grootste moeite om me te concentreren. Dat lukte mijn hersenen nog niet”, aldus de Australische sluitpost op de website van AZ. “Later kwam dat wel terug. Of ik bang was geworden? Nee. Daarom weigerde ik ook lang met die helm te spelen. Dat is een teken van zwakte. Het is net als met boksen. Zoiets voelt de tegenstander. ‘He is a pussy’, denken ze. Ik zie dus geen toekomst voor een helm in het voetbal, totdat ze het verplicht stellen.”

Didulica beraadt zich over zijn toekomst. “Er zijn genoeg nieuwe uitdagingen in mijn leven. Ik kan wat doen bij Melbourne Knights, de club waar mijn broer John directeur is. Ook wil ik op vrijwillige basis scoutingswerkzaamheden voor AZ gaan doen. Door de babyboom lopen er in Australië heel veel talenten rond. Als AZ me wil gebruiken, sta ik daar voor open.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen