Ulderink is spelhervattingen Superboeren dankbaar

Koen Freriks
22 oktober 2011, 10:45

De Graafschap vierde vrijdag de honderdste zege in de Eredivisie. Trainer Andries Ulderink was na afloop van de zege op NAC Breda vooral blij met de spelhervattingen, die twee doelpunten opleverde.

"In de eerste twintig minuten was het van onze kant niet goed", reageert Uldeirnk op de clubwebsite. "NAC kreeg wel drie gevaarlijke kansen, waaruit het op voorsprong kon komen. Daarna scoorden we via Ted de 1-0. We werden door die treffer rustiger aan de bal, speelden beter en namen het geduld om te voetballen."

"Het werd gelijk op een moment waarop we dat niet verwachtten. Maar wij waren uit spelhervattingen de hele wedstrijd al gevaarlijk. We maakten uit een spelhervatting vrij snel na de 1-1 ook de 2-1. Daarna kwamen we niet meer in gevaar. De 3-1 van ons was een fraai doelpunt. Poepon zette die goal zelf op en kopte fantastisch binnen. Het enige wat we onszelf kwalijk kunnen nemen, is dat we de 4-1 niet maakten, ondanks de ruimte die we hadden. Voor ons was het uiteindelijk een prima avond."

NAC-trainer John Karelse stapte met lege handen in de bus naar Breda. "Het eerste half uur waren we heer en meester", analyseert de kale coach. "We pakten alleen de kansen niet. Daarna gaven we de doelpunten weg, zoals al zo vaak eerder dit seizoen. Na rust speelden we erg slordig, veel te gehaast en dom. Geen enkele opbouw meer, we voetbalden te paniekerig. Het kost ons punten dat we te veel kansen missen en onnodig doelpunten weggeven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen