Athletic de Bilbao rekent thuis af met Osasuna

17 oktober 2011, 23:39   Bijgewerkt: 17 oktober 2011, 23:47

Athletic de Bilbao heeft maandagavond de tweede zege van het seizoen geboekt. Los Leones rolden Osasuna in het eigen San Mamés met 3-1 op. Bilbao klimt door de zege uit de onderste regionen in de Primera Division.

Iker Muniain bracht de thuisclub na een half uur aan de leiding. De pas achttienjarige aanvaller rondde een voorzet van Fernando Llorente (foto) doeltreffend af. In het daaropvolgende kwartier voerde Bilbao de score op naar 3-0. Igor Gabilondo en Javi Martinez wisten het net te vinden.

In de laatste minuut bracht Javad Nekounam vanaf de elfmeterstip nog een eretreffer op het scorebord voor de bezoekers, die twintig minuten voor tijd met tien man kwamen te staan nadat voormalig Roda JC-speler Roland Lamah zijn tweede gele kraart kreeg.

Bilbao stijgt door de overwinning naar de elfde plaats in de Spaanse competitie. Osasuna staat vijftiende.