SC Cambuur onderuit bij Go Ahead Eagles

16 oktober 2011, 14:27   Bijgewerkt: 16 oktober 2011, 15:33

SC Cambuur heeft zondag een nederlaag geleden op bezoek bij Go Ahead Eagles. De club uit Leeuwarden verloor met 4-1 van de ploeg van trainer Joop Gall. De Eagles schurken daardoor weer tegen het linkerrijtje in de Jupiler League aan.

De thuisploeg kende een bliksemstart in de eigen Adelaarshorst. Jarchinio Antonai zette de Deventenaren al na drie minuten op voorsprong. Xander Houtkoop verdubbelde de voorsprong op slag van rust. Vlak na de pauze bracht Erik Dekker Cambuur met een rake vrije trap weer terug in de wedstrijd: 2-1.

De bezoekers kwamen iets later met tien man te staan, nadat Mart Dijkstra zijn directe tegenstander vloerde in het zestienmetergebied. Marnix Kolder benutte de daaruit volgende penalty. Twintig minuten voor tijd bepaalde Joey Suk de eindstand op 4-1.

De Eagles klimmen door de zege naar de elfde plaats in de Jupiler League. Cambuur staat zevende.