Holman scoort voor winnend Australië

11 oktober 2011, 12:21   Bijgewerkt: 11 oktober 2011, 13:36

Australië heeft een volgende stapje gezet op weg naar het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië. Voor eigen publiek wonnen de Socceroos met 3-0 van Oman.

AZ-aanvaller Brett Holman zette Australië op het goede spoor door al na zeven minuten voor de openingstreffer te zorgen. Na rust stelden Joshua Kennedy en Mile Jedinak met ieder één doelpunt de overwinning van de Australiërs definitief veilig. Bij Australië stond, naast Holman, ook FC Utrecht-verdediger Michael Zullo in de basis.

Met negen punten uit de eerste drie wedstrijden staat Australië fier aan kop in Groep 4 van de Aziatische kwalificatiezone voor het WK. De nummers één en twee van deze groep plaatsen zich voor de volgende fase van het kwalificatietoernooi.