Didulica overweegt per direct te stoppen

11 oktober 2011, 08:33   Bijgewerkt: 11 oktober 2011, 08:57

Joey Didulica zet mogelijk een punt achter zijn carrière. De 33-jarige doelman kreeg deze week van AZ te horen dat hij in Alkmaar geen eerste keeper meer wordt en niet in aanmerking komt voor een nieuw contract. "Nu moet ik alles op een rijtje zetten", zegt Didulica, die diverse zware blessures gehad heeft, in De Telegraaf.

Didulica staat sinds 2006 onder contract bij AZ. Nadat hij eerder al lang uit de roulatie was met een zware hersenschudding, liep hij vorig jaar een nekhernia op. Zijn herstel verloopt goed, al is hij nog lang niet de oude. Dat bleek wel toen hij vorige week vanuit Australië, waar hij om privéredenen verbleef, naar Nederland ging.

"Ik heb op de dag van vertrek uit Australië nog twintig injecties gehad, omdat er veel schade was aan mijn nek en de wervelschijven daarin. Er zijn tegen de hoofdpijn zodoende links en rechts zenuwen doorgesneden. Dat heeft geholpen, maar het bloed liep over mijn rug tijdens de terugreis", vertelt hij in de ochtendkrant.

Eenmaal terug in Alkmaar kreeg hij van coach Gertjan Verbeek te horen dat hij niet meer in de plannen van AZ voorkomt. Didulica begrijpt dat en gaat nadenken over zijn toekomst. Hij kan aan de slag bij Melbourne Heart, maar twijfelt of hij zijn carrière voort zal zetten. "AZ is ongelooflijk goed voor mij en is altijd eerlijk geweest. Nu moet ik alles op een rijtje zetten. Het laatste wat ik nu nodig heb, is nóg een hoofdblessure. De situatie met Tyton en Stekelenburg heeft mij aan het denken gezet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen