Blunderende Zuid-Afrikanen protesteren

9 oktober 2011, 21:53   Bijgewerkt: 9 oktober 2011, 22:02

Zuid-Afrika heeft protest aangetekend tegen de regels die de Afrikaanse voetbalbond CAF hanteert bij het kwalificatietraject voor de Afrika Cup 2012. Bafana Bafana liep plaatsing voor het continentale toernooi mis omdat het in de veronderstelling was dat doelsaldo belangrijker is dan onderling resultaat.

Zuid-Afrika speelde zaterdag 0-0 tegen Sierra Leone, terwijl Niger ten onder ging tegen Egypte. Daardoor eindigden Zuid-Afrika, Sierra Leone en Niger alle drie op negen punten. De Zuid-Afrikanen hebben het beste doelsaldo en dus gingen ze na het duel met Sierra Leone massaal aan het feest. Maar toen kwam het nieuws binnen dat onderling resultaat de doorslag geeft boven de doelcijfers.

In de onderlinge wedstrijden pakte Niger zes punten, één meer dan Zuid-Afrika en Sierra Leone. En dus mogen zij, en niet Zuid-Afrika, naar de Afrika Cup. En dat vinden de zuiderlingen maar raar, zo maken ze duidelijk in een schrijven dat zondag op de post naar de Afrikaanse voetbalbond is gegaan.

“Wereldwijd”, zo schrijven de Zuid-Afrikanen, “wordt naar het doelsaldo gekeken als teams in punten op gelijke hoogte staan.” Overigens wordt bijvoorbeeld ook in de EK-kwalificatie eerder naar onderling resultaat dan doelsaldo gekeken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen