Pot rekent op 'kwaliteit en instelling' Jong Oranje

4 oktober 2011 – Jong Oranje kan donderdag een belangrijke stap zetten op weg naar het EK van 2013. De formatie van trainer Cor Pot speelt, na zeges op Bulgarije en Liechtenstein, uit tegen Oostenrijk zijn derde kwalificatiewedstrijd. Een lastig karwei, weet Pot.

"We zullen ook alles moeten geven, want Oostenrijk heeft een prima team. Alle spelers zijn actief in de Oostenrijkse Bundesliga en kunnen dus echt wel wat. Ik reken echter op de kwaliteiten en instelling van mijn spelers", zegt Pot op OnsOranje.nl.

De trainer weet dat zijn ploeg in Oostenrijk goede zaken kan doen. "Als we winnen zijn we al een heel eind op weg eigenlijk. Dan staan we op negen punten uit drie wedstrijden en hebben alle concurrenten – Schotland, Bulgarije en Oostenrijk - al punten verspeeld. Daarom reken ik er ook op dat de groep deze week elke dag scherp zal zijn. We hebben in de moeizame wedstrijd tegen Bulgarije ook wel gezien dat dat nodig is. Toen dachten we er, denk ik achteraf, toch iets te makkelijk over."

gerelateerd