Hoofdrol Suarez in beladen Merseyside derby

1 oktober 2011, 15:41   Bijgewerkt: 1 oktober 2011, 16:03

Liverpool heeft de beladen Merseyside derby tegen Everton gewonnen. The Reds speelden zaterdag op Goodison Park zeventig minuten met een man meer, maar maakten pas in de laatste twintig minuten het verschil: 0-2.

Luis Suarez eiste de hoofdrol voor zich op. Nadat de Uruguayaanse ex-Ajacied in de eerste twintig minuten twee grote kansen onbenut had gelaten, was hij kort daarna betrokken bij de directe rode kaart van Jack Rodwell. In de ogen van de arbiter ging de Everton-speler met gestrekt been in op Suarez en dus kreeg hij rood. Maar hij speelde ook de bal; rood was een zware straf.

In het restant was Suarez het pispaaltje van de thuisfans omdat hij Rodwell de kaart zou hebben aangenaaid. Maar Suarez ging onverstoorbaar verder. Op slag van rust werd hij opnieuw neergehaald. Dit keer in de zestien, wat tot een penalty leidde. Dirk Kuyt, die weer eens in de basis begon, liet het buitenkansje onbenut. Howard redde.

Kuyt maakte de negentig minuten uiteindelijk vol. Bij Everton was John Heitinga er niet bij, maar Royston Drenthe mocht na een uur wel invallen bij The Toffees. Met hem in de ploeg ging het in de laatste twintig minuten verkeerd. Andrew Carroll opende op aangeven van Jose Enrique de score. Suarez legde acht minuten voor het eindsignaal de eindscore vast op 0-2 na matig verdedigen van Everton.

Liverpool handhaaft zich met de zege in de subtop. Het staat vierde, met dertien punten uit zeven wedstrijden. De achterstand op koplopers Manchester United en Manchester City, die beide een duel minder hebben gespeeld, bedraagt één punt. Everton staat keurig in de middenmoot met zeven uit zes.