Brandts wil best bondscoach Rwanda worden

Brandts wil best bondscoach Rwanda worden

1 oktober 2011 – Bondscoach van Rwanda worden, het lijkt Ernie Brandts wel wat. Dat tekent New Times op uit de mond van de 55-jarige Achterhoeker, die sinds september vorig jaar de scepter zwaait bij de Rwandese topclub APR FC. Het Afrikaanse land is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Sellas Tetteh vorige maand zijn functie neerlegde.

“Ik ga niet solliciteren, want dat is in strijd met mijn contract bij APR FC. Maar als ik word benaderd door de Ferwafa (de Rwandese voetbalbond, red.) dan zou dat een prachtige mogelijkheid zijn voor mij”, zegt Brandts in de Rwandese krant.

Brandts is in korte tijd zeer populair geworden in Rwanda. De oud-international van Oranje leidde APR FC afgelopen seizoen naar ‘de dubbel’. Ook deze jaargang is zijn ploeg uitstekend gestart. Na drie competitiewedstrijden is de legerformatie als enige club nog zonder puntenverlies.

Of Brandts op het lijstje van de Ferwafa staat, is niet duidelijk. “We hebben meer dan tien coaches in het vizier. We bekijken de mogelijkheden”, is het enige dat een woordvoerder kwijt wil. Rwanda benoemt vermoedelijk halverwege deze maand een nieuwe keuzeheer.

Rwanda is al uitgeschakeld in de strijd om een plek op de Afrika Cup van 2012.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019