Jaliens blij met Wisla: "Mooier dan ik dacht"

30 september 2011, 10:45

Kew Jaliens was donderdag weer even terug in Nederland. Met zijn club Wisla Krakow werkte de tienvoudig international in Enschede een Europa League-wedstrijd af tegen FC Twente. Een succes werd het niet, want Wisla verloor met 4-1.

Een logische nederlaag, vindt Jaliens. "Je ziet een duidelijk verschil in kwaliteit en ervaring tussen FC Twente en Wisla Krakow. De eerste helft konden we Twente nog aardig bijbenen, maar na rust liepen we constant achter de feiten aan. Daar kan je aan zien dat FC Twente veel verder is dan wij. Zij kunnen negentig minuten een hoog niveau vasthouden, wij nog niet", zegt de centrale verdediger tegen FCUpdate.nl.

In Polen behoort Wisla Krakow tot de absolute top, het werd vorig seizoen zelfs landskampioen. De club wil graag een volgende stap zetten en ook Europees mee gaan doen, maar volgens Jaliens valt dat niet mee. "We moeten internationale ervaring opdoen. Dat kan in dit soort wedstrijden, maar dan zie je ook meteen het verschil in niveau. Het is lastig om aan te klampen tegen sterke teams als Twente."

Toch heeft Jaliens geen moment spijt van zijn overstap naar Wisla. "Toen ik hier heen ging, had ik niet kunnen bedenken hoe mooi het is. Ik dacht: Krakow is het Oostblok, alles zal wel grauw zijn. Maar ik woon in een prachtige stad, mijn kinderen zitten op een internationale school en we hebben het uitstekend naar ons zin. Of ik al Pools spreek? Niet echt, haha. Hoeft ook niet, iedereen bij de club spreekt Engels."

Ook sportief geniet Jaliens (30) bij Wisla Krakow. "Ik wilde hier Europees voetbal spelen en meedoen om het kampioenschap. Dat is tot dusver allebei gelukt."

Vanuit zijn huis volgt Jaliens het Nederlandse voetbal nog op de voet. Het doet hem goed om te zien dat zijn oude club AZ momenteel aan kop staat. "Hartstikke leuk voor ze. Ik ben daar ook niet met een vervelend gevoel weg gegaan, ik was gewoon toe aan iets nieuws. Ik ben blij dat AZ verder gegaan is op de ingeslagen weg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen