Van Wolfswinkel helpt Sporting aan zege

29 september 2011, 23:22   Bijgewerkt: 30 september 2011, 00:56

Ricky van Wolfswinkel groeit zo langzamerhand uit tot een sensatie bij Sporting Lissabon. De spits, die in de zomer overkwam van FC Utrecht, weet voor zijn nieuwe club de laatste tijd aan de lopende band het net te vinden en ook in het Europa League-duel tegen Lazio Roma was hij weer trefzeker. Sporting boekte een 2-1 zege op de Romeinen.

Van Wolfswinkel tekende voor de openingstreffer in het duel in Groep  D. De aanvaller mikte de bal na ruim twintig minuten achter het standbeen subtiel in de verre hoek: 1-0. Miroslav Klose tekende in de veertigste minuut nog wel voor de gelijkmaker, maar Emiliano Insua schoot in blessuretijd van de eerste helft de winnende treffer binnen voor Sporting: 2-1. De doelpuntenmaker kreeg vijf minuten na rust wel een rode kaart, maar de tien man van Sporting wisten de voorsprong vast te houden in het restant van de wedstrijd.

Trainer Ricardo Moniz pakte in Groep F de eerste punten met Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse topclub versloeg Slovan Bratislava met 3-0. Oud-NAC'er Leonardo had een aandeel in de overwinnig. De aanvaller tekende na een uur voor de openingstreffer. Gonzalo Zarate en Dusan Svento bouwden de score verder uit. Athletic Bilbao leidt met zes punten in deze poule na een 2-0 zege op Paris Saint Germain.

Standard Luik rekende verrassend eenvoudig af met FC Kopenhagen in Groep B. De Belgische club trof in eigen huis drie keer doel in het laatste half uur. In dezelfde  poule boekte Hannover 96 een uitoverwinning bij Vorskla Poltava: 2-1. De Duitsers zaten na 45 minuten al op rozen door treffers van Mohammed Abdellaoue en Christian Pander. Aleksey Kurilov bracht namens de thuisploeg nog een eretreffer op het scorebord.

Stoke City boekte in Groep E een zwaarbevochten overwinning op Besiktas. Roberto Hilbert bracht de Turken na een krap kwartier aan de leiding, maar treffers van Peter Crouch en Jonathan Walters (penalty) zorgden ervoor dat de drie punten in Stoke bleven. Als gevolg van de zege gaat Stoke na twee duels aan de leiding in deze poule. De Engelsen hebben vier punten, eentje meer dan Besiktas. In dezelfde groep hielden Maccabi tel Aviv en Dinamo Kiev elkaar in evenwicht: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen