Stevens zegeviert bij rentree, Jol wint ook

29 september 2011, 21:23   Bijgewerkt: 29 september 2011, 23:44

Trainer Huub Stevens heeft zijn terugkeer bij Schalke 04 weten op te luisteren met een overwinning. De Nederlandse oefenmeester, die onlangs als opvolger werd aangesteld van de opgestapte Ralf Rangnick, zag de Duitse ploeg thuis met 3-1 winnen van Maccabi Haifa uit Israël: 3-1.

Schalke begon sterk aan het duel in Groep J. Christian Fuchs wist al na acht minuten het net te vinden voor de thuisclub. Nadat Idan Vered tien minuten voor rust de stand gelijk had getrokken, sloeg Fuchs in de 66ste minuut weer toe: 2-1. José Manuel Jurado bracht Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar en oud-PSV'er Jefferson Farfan negentig minuten meededen, acht minuten voor tijd definitief in veilig haven.

Er was meer succes voor het Nederlandse trainersgilde in buitenlandse dienst. Martin Jol boekte met Fulham de eerste zege in Groep K van de Europa League. In de poule, waarin ook FC Twente uitkomt, rekende de Cottagers af met het Deense Odense BK. Andrew Johnson was met twee treffers de gevierde man bij Fulham, dat samen met Twente aan de leiding gaat in deze groep. Beide ploegen hebben vier punten na twee duels.

Ryan Donk was belangrijk voor zijn werkgever Club Brugge. De voormalig Nederlands jeugdinternational kopte in de blessuretijd van de uitwedstrijd in Groep H tegen Sporting Braga het winnende doelpunt achter doelman Quim: 1-2. Braga stond vorig seizoen nog in de finale van de Europa League, maar zag de cup in de handen belanden van FC Porto.

Nacer Barazite hielp op zijn beurt zijn club Austria Wien aan een zege op het nog puntloze Malmö FF in Groep G. De oud-Vitessenaar  bracht de Oostenrijkers aan de leiding tegen de ploeg uit Zweden. Uiteindelijk won Austria met 4-1, waardoor het de derde plaats behoudt in dezelfde groep als waar AZ in speelt. De Oostenrijkers hebben drie punten na twee duels. AZ en Metalist Kharkiv deelden de punten (1-1) en gaan daardoor gedeeld aan de leiding in deze poule met vier punten.

Celtic en Udinese hielden elkaar in evenwicht in Groep I: 1-1. De Schotten kwamen in eigen huis nog wel op voorsprong dankzij een benutte penalty van Sung-Yong Ki, maar zagen de Italianen twee minuten voor tijd langszij komen. Almen Abdi was ook vanaf elf meter trefzeker. In dezelfde groep deelden ook Stade Rennes en Atletico Madrid de punten: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen