RBC stapt naar reglementencommissie KNVB

27 september 2011, 09:53

RBC Roosendaal probeert via de reglementencommissie van de KNVB een plek in de hoofdklasse van het amateurvoetbal af te dwingen. De ter ziele gegane profclub wil bij de amateurs een doorstart maken en op zich steunt de KNVB dat, maar de bond wil de club indelen in de vijfde klasse. RBC legt zich daar niet bij neer.

De club gaat bij de reglementencommissie navragen in hoeverre het mogelijk is om alsnog in de hoofdklasse terecht te komen, meldt Noud Bominaar namens de club in BN De Stem. "Wat we willen onszelf later niet kunnen verwijten dat we niet alle mogelijkheden hebben aangegrepen", zegt hij. Bominaar zegt zijn twijfels te hebben bij de redenen van de KNVB om RBC Roosendaal bij een doorstart slechts in de vijfde klasse in te delen. "Ze zijn volgens ons niet sluitend voor onze situatie. Vandaar dat we ons nu tot de reglementencommissie van de KNVB wenden."

"We vinden dat de KNVB een verkeerde inschatting maakt door te stellen dat na het faillissement een voor amateurnormen kwalitatief hoogstaande organisatie is weggevallen. Eric Hellemons had na het faillissement binnen enkele dagen een volwaardige selectie op de been. Dat kan nog een keer. En geen jeugdelftallen? Al onze jongens komen maar wat graag terug als we een doorstart maken. Daar zal het niet aan liggen. De argumentatie van de KNVB deugt dus niet echt", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen