Pastoor ontstemd: "Mis de drang om te vechten"

26 september 2011, 10:01

NEC draait moeizaam de laatste weken. Had de ploeg van coach Alex Pastoor afgelopen woensdag nog een verlenging nodig om af te rekenen met Fortuna Sittard in het bekertoernooi (4-2), zondag gingen de Nijmegenaren tegen RKC Waalwijk (2-0) onderuit. Pastoor was na afloop zeer ontstemd.

"We kunnen wel heel lang over tactiek praten, maar als het niet lukt moet de absolute drang om te overleven boven komen drijven", liet Pastoor weten voor de camera's van Eredivisie Live. "En daar was absoluut geen sprake van."

"Deze ploeg moet het hebben van het voetballende gedeelte", ging de oefenmeester verder. "Wij hebben geen team dat de hele wedstrijd moet rennen om een sliding te maken. Nee, ze moeten hard lopen om vrij te komen. We kregen in de eerste helft namelijk weldegelijk de ruimte om te voetballen. De spelers wisten wat er van hen verlangd werd, dat hebben we tot in den treure besproken. Maar de overtuiging ontbrak volledig. Als het niet lukt, moet je op een gegeven moment met bloed in je ogen voetballen. En dat hebben wij niet gedaan."

NEC bezet na zeven speelronden de veertiende plaats in de Eredivisie. De Nijmegenaren hebben zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen