Alderweireld: "Nagelaten om goede zaken te doen"

25 september 2011, 06:45   Bijgewerkt: 27 september 2011, 16:16

Ajax had zaterdag dé kans om FC Twente af te lossen als koploper van de Eredivisie. Het domineerde 45 minuten lang en had de wedstrijd in die fase moeten beslissen, maar scoorde te weinig. Dat bood Twente na rust de gelegenheid om terug te komen. Luuk de Jong kopte drie minuten voor tijd uiteindelijk de 1-1 tegen de touwen.

Toby Alderweireld baalt flink van het gelijkspel. "We begonnen fantastisch aan de wedstrijd en speelden gewoon een goede eerste helft. We controleerden volledig, maar vergaten om afstand te nemen van FC Twente. Na rust zakten we ineens te ver terug en konden we, opbouwend, de juiste oplossing niet meer vinden. In plaats van ballen vooruit, speelden we alleen nog maar naar achter of balletjes breed. We verzuimden om te blijven voetballen", zegt de Belg in gesprek met FCUpdate.nl.

"Dat Twente dan vijf minuten voor tijd de gelijkmaker maakt, is heel jammer. Je hebt dan ook geen tijd meer om alsnog op jacht te gaan naar de 2-1", vervolgt hij.

Ajax kwam dus, een week na de 2-2 tegen PSV, opnieuw niet verder dan een gelijkspel tegen een directe concurrent. "Wat dat zegt? Dat het opnieuw alle kanten op kan dit seizoen. Meerdere teams gaan meedoen om de titel. Vandaag is niets beslist, maar we hadden wel goede zaken kunnen doen. Dat hebben we nagelaten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen