De Jong kopt Twente in slotfase naast Ajax

24 september 2011, 22:40   Bijgewerkt: 25 september 2011, 00:17

Ajax is er niet in geslaagd om FC Twente af te lossen als koploper van de Eredivisie. In de ArenA waren de Amsterdammers 45 minuten lang veel beter, maar kwam het niet verder dan één doelpunt. Na rust kantelde de wedstrijd en drie minuten voor tijd bezorgde Luuk de Jong de regerend bekerhouder alsnog een punt (1-1).

Vlak daarna was het opnieuw raak voor Ajax, maar een goal van Jan Vertonghen werd afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht, zo bleek uit televisiebeelden.

Die kans kwam niet helemaal uit het niets, want na de pauze zat FC Twente veel beter in de wedstrijd dan er voor. De ploeg leek een antwoord gevonden te hebben op het spel van Ajax en drong de thuisploeg steeds verder terug. Plotseling was het meeste balbezit voor de bezoekers en een gelijkmaker hing in de lucht, al was Sigthórsson na een foutje van Twente-keeper Mihaylov een kwartier voor tijd dicht bij de 2-0. Zijn inzet werd echter door Douglas van de lijn gehaald.

FC Twente hield zo niet alleen alsnog een punt over aan de wedstrijd in het hol van de leeuw tegen rivaal Ajax, maar het behoudt ook de koppositie. Tenminste, in ieder geval voor een dagje. Zondag kan AZ of Feyenoord de Tukkers terug drukken naar de tweede plek. Beide teams nemen het in Alkmaar tegen elkaar op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen