Marcellis: "Was aan de scheids om te fluiten"

23 september 2011, 01:51

De beslissende goal in de bekerwedstrijd tussen AZ en FC Groningen (3-2) was er eentje met een verhaal. Bij een stand van 2-1 bleef FC Groningen-verdediger Lorenzo Burnet geblesseerd liggen in zijn eigen strafschopgebied. De bezoekers rekenden er op dat AZ de bal uit zou spelen, maar dat gebeurde niet. Dirk Marcellis ging gewoon door, schoot op de paal en in de rebound maakte Adam Maher de cruciale 3-1.

Marcellis maakte hiermee geen vrienden bij FC Groningen. De spelers van de bezoekende club waren na de goal in alle staten. "Ik kan me niet herinneren dat ooit iemand zo boos op me geweest is", lacht Marcellis tegen FCUpdate.nl. De rechtsback vindt echter dat hij niets fout gedaan heeft. "Het is aan de scheidsrechter om in zo'n situatie af te fluiten. Doet hij dat niet, dan mag je doorspelen. We hebben deze zomer nog bezoek gehad van iemand van de KNVB, die heeft dat keurig uitgelegd."

Volgens Marcellis had FC Groningen hetzelfde gedaan. "Ik heb de beelden net bekeken en toen Burnet geblesseerd raakte, had Groningen balbezit. Zij wilden ook gaan aanvallen, maar verloren de bal. Waarom zouden wij de bal dan uit moeten schieten? Bovendien: ik stond al in kansrijke positie in de zestienmeter. De spelers van FC Groningen hadden, in plaats van te protesteren, beter ook door kunnen spelen. Er stonden nog genoeg verdedigers, maar die kwamen pas laat in actie."

Roy Beerens verdedigt de actie van zijn ploeggenoot. "Vlak daarvoor lag ook al een speler van FC Groningen op de grond. Misschien probeerden ze wel tijd te rekken, dat weet je niet. Ik denk ook dat FC Groningen andersom hetzelfde gedaan had."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen