Derijck: "Lastig zoiets uit je hoofd te zetten"

19 september 2011, 00:59

Timothy Derijck zal de topper tegen Ajax zo snel mogelijk willen vergeten. Niet alleen omdat hij een ongelukkige rol speelde bij de twee doelpunten van de Amsterdamse club, maar vooral ook vanwege zijn botsing met Przemyslaw Tyton.

Derijck kwam na een half uur hard in aanraking met zijn teamgenoot. "Ik maakte een tackle omdat Sigthórsson achter me liep", zegt de verdediger tegen FCUpdate.nl. "Op het moment dat ik gleed, kwam het hoofd van Tyton precies tegen mijn knie aan."

Aanvankelijk had Derijck niet eens door hoe slecht Tyton er aan toe was. "Ik had zelf enorme last van mijn knie en lag op de grond. Pas toen ik opstond, zag ik Tyton liggen. Je schrikt dan natuurlijk enorm, omdat je precies weet wat er gebeurd is. Heel raar en eng om hem zo roerloos te zien liggen. Gelukkig heb ik inmiddels gehoord dat het iets beter met hem gaat, maar zo'n incident doet zeker iets met je."

Uiteraard voelt de verdediger van PSV zich schuldig. "Natuurlijk. Maar aan de andere kant weet ik ook dat ik er weinig aan kon doen, ik zag hem absoluut niet komen."

Na het incident met Tyton was PSV op het veld de weg even kwijt. "We leken aangeslagen, ja. We gaven onnodig een goal weg en de organisatie was even weg. Na de rust ging het beter. Maar het is lastig om zoiets uit je hoofd te zetten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen