Scorende Bulykin: "Hiervoor ben ik gekomen"

19 september 2011, 00:31

Zijn komst zorgde voor wat gefronste wenkbrauwen, maar Dmitriy Bulykin heeft niet lang nodig gehad om zijn critici de mond te snoeren. In de topper tegen PSV bewees de Rus zijn waarde voor Ajax voor in de slotfase als invaller de 2-2 binnen te tikken.

Bulykin anticipeerde perfect op een voorzet vanaf rechts van Gregory van der Wiel, kwam voor zijn tegenstander Timothy Derijck en tikte de bal achter de kansloze Khalid Sinouh. Een typische Bulykin-goal, want bij ADO scoorde de bonkige Rus, vooral op aangeven van Wesley Verhoek, vorig seizoen ook al talloze keren op deze manier.

In dit geval zorgde dat doelpunt er voor dat Ajax een belangrijk punt overhield aan de topper in Eindhoven. Helemaal tevreden is Bulykin daar niet mee. "Want wij zijn Ajax, wij zijn de kampioen. We moeten overal voor de winst gaan. Maar 2-2 is, gezien het spelbeeld, voor ons niet slecht. En ik ben blij dat ik de club heb kunnen helpen in deze belangrijke wedstrijd. Hiervoor ben ik gekomen, om te scoren. Geweldig dat het meteen bij mijn competitiedebuut gelukt is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen