Chelsea mist kansen, Man United profiteert

18 september 2011, 18:52   Bijgewerkt: 18 september 2011, 19:50

Manchester United heeft Chelsea al vroeg in het seizoen op vijf punten achterstand gezet. De regerend kampioen bracht de rivaal uit Londen zondag in een direct gevecht een gevoelige klap toe, 3-1. Chelsea had het verlies aan zichzelf te wijten.

Voetballend was Chelsea misschien wel de betere ploeg in de eerste helft op Old Trafford. Maar de stand was na 45 minuten al 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Eén buitenspelgoal van Chris Smalling, een pegel van Nani en een doelpunt van Wayne Rooney zorgden er voor dat Man United met een ruime marge de kleedkamer op kon zoeken. Een bizarre tussenstand gezien de vele kansen die Chelsea gehad had. De Blues hielpen echter de ene na de andere mogelijkheid om zeep.

Na rust bracht Fernando Torres de spanning terug in de wedstrijd. Hij trof doel met een prachtig wippertje, zijn eerste doelpunt van het seizoen. Maar wie dacht dat de worstelende Torres na die goal 'los' zou zijn, had het mis. Tien minuten voor tijd kreeg hij dé kans op 3-2. Hij omspeelde De Gea, maar zorgde vervolgens voor misschien wel de grootste misser van dit seizoen door voor open doel naast te schieten.

Manchester United, dat vlak daarvoor Wayne Rooney een strafschop had zien missen, profiteerde dankbaar. De misser van Torres knakte het laatste beetje vertrouwen bij Chelsea en Manchester United trok de geflatteerde zege simpel over de streep.

Omdat Manchester City eerder vandaag niet verder kwam dan 2-2 tegen Fulham, is Manchester United na vijf wedstrijden de enige koploper in de Premier League.