De Goey voorziet 'mooie toekomst' Zoet

16 september 2011, 11:30   Bijgewerkt: 16 september 2011, 11:39

Ed de Goey is er van overtuigd dat Jeroen Zoet het gaat maken in het profvoetbal. De pas 20-jarige doelman van Jong Oranje is dit seizoen door PSV verhuurd aan RKC Waalwijk en De Goey maakt hem daar, als keeperstrainer, van dichtbij mee.

"Jeroen heeft een mooie toekomst voor zich. Het is heerlijk om met die jongen te werken", zegt De Goey op OnsOranje.nl. "Hij had deze zomer verschillende opties maar hij heeft voor ons gekozen. Het is goed dat hij wedstrijdritme opdoet. Of hij na dit seizoen klaar is voor PSV? Dat zal de toekomst uitwijzen. Ik ben vooral met nu bezig."

De 44-jarige De Goey, die 31 keer voor Oranje speelde, ziet parallellen tussen zichzelf en Zoet. "Zelf ben ik ooit bij Sparta begonnen en heb daar een goede begeleiding gehad. Ik speelde week in week uit, iets dat Jeroen nu ook doet. Op een gegeven moment was ik klaar voor Feyenoord zoals Jeroen ook ooit klaar is voor PSV."

Zelf heeft de nuchtere De Goey het uitstekend naar zijn zin bij RKC Waalwijk. De ambitie om ooit hoofdtrainer te worden heeft de voormalig Feyenoorder niet, laat hem maar lekker met keepers werken. "Ik heb veel meer ervaring in het keepersvak. Daar weet ik alles vanaf. Ik wil geen dingen gaan doen waar ik minder van afweet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen