Matavz: "Het kampioenschap en twintig goals"

16 september 2011, 10:30   Bijgewerkt: 16 september 2011, 11:27

Tegen VVV Venlo moest hij nog op de bank plaatsnemen, maar donderdag tegen Legia Warschau had Tim Matavz zijn eerste basisplaats bij PSV te pakken. Scoren deed de nieuwe Sloveense spits nog niet, al was hij er twee keer dicht bij. "Dan moet die eerste goal komende zondag maar vallen, tegen Ajax.".

Het kost een paar miljoen, maar dan heb je ook wat. Dat moet PSV op de laatste dag van de transferperiode gedacht hebben, toen het zo'n zes miljoen euro op tafel besloot te leggen voor Tim Matavz. Na maanden waarin de ploeg een scorende spits node miste, was Matavz meer dan welkom in het Philips Stadion. Want scoren kan Matavz als de beste, liet hij de afgelopen seizoenen in Groningen zien. De Sloveen was daar goed voor gemiddeld ongeveer één doelpunt per twee wedstrijden.

Over zijn optreden tegen de Poolse bekerwinnaar was Matavz, mede omdat zijn goal uitbleef, gematigd tevreden. “We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Maar als ik naar mezelf kijk, kan het nog veel beter. Op zich gaat het samenspel met mijn teamgenoten prima, ook omdat we bij FC Groningen een beetje op dezelfde manier speelden. Maar het is nog even wennen, ook omdat ik natuurlijk op een raar moment binnengekomen ben bij de club.”

Ambities heeft Matavz genoeg. De spits durft voor zijn eerste seizoen de lat al hoog te leggen. “Ik wil kampioen worden, dat is het belangrijkste. En zelf hoop ik twintig goals te maken. Hopelijk valt de eerste zondag tegen Ajax. Dat zou prachtig zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen