Rutten: "Hadden meer goals mogen zijn"

15 september 2011, 22:01

PSV had donderdag op de openingsdag van de Europa League thuis dik moeten winnen van Legia Warschau. De Eindhovenaren waren veel beter dan de Polen, desondanks zegevierden ze slechts met 1-0. Toch is coach Fred Rutten tevreden.

“In Europa gaat het erom dat je thuis drie punten pakt. Als je die pakt, is de kans op overwinteren heel erg groot. We hebben vanavond nul goals tegen, één voor, het hadden er meer mogen zijn. Maar ik ben wel tevreden”, zegt Rutten tegen PSV.nl.

Rutten zag PSV goed beginnen en na twintig minuten op 1-0 komen via Dries Mertens. “Ik denk dat we uitstekend begonnen”, vervolgt de coach. “Een half uur was het lang zeer acceptabel, met een goede goal van Mertens. Daarna kregen we nog een aantal mogelijkheden, waarvan er eigenlijk één in moet omdat de wedstrijd dan makkelijker wordt. Na rust lag er steeds meer ruimtes tussen de linies en dat probeerden we te repareren door meer controle te brengen met Funso Ojo, we hadden veel aanvallend ingestelde spelers. Dan hoop je op de bevrijdende treffer.” Die viel ondanks enkele goede kansen echter niet. En dus bleef het 1-0.

Legia-trainer Maciej Skorza zei dat zijn ploeg het duel voor rust heeft verloren. “We gave veel te veel ruimte weg en hebben met teveel respect voor de tegenstander gespeeld. Na rust waren we meer bevlogen, met meer wilskracht. Maar ik moet toegeven dat PSV beter is, we hebben verloren van een heel goede ploeg.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen