Groep C: ManU start met remise bij Benfica

14 september 2011, 22:56   Bijgewerkt: 14 september 2011, 23:29

Manchester United is met een gelijkspel begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. The Red Devils, de runner-up van de afgelopen editie, kwamen woensdag niet verder dan 1-1 bij Benfica.

Na een fraaie pass van Nicolas Gaitan en dito aanname zette Oscar Cardozo Benfica na een kwart wedstrijd spelen op voorsprong. Ryan Giggs bepaalde op slag van rust de eindstand op 1-1. De geroutineerde middenvelder mocht vrijuit enkele meters doorlopen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied overtuigend raak. In het tweede bedrijf werd, ondanks enkele kansjes, niet meer gescoord.

Otelul Galati debuteerde met een nederlaag. De kampioen van Roemenië ging met 2-1 onderuit bij FC Basel. Fabian Frei kopte Basel zes minuten voor rust op 1-0. Via Marius George Pena kwam Otelul na een uur op gelijke hoogte en stevende het duel op een remise af. Een actie van Adrian Ioan Salageanu in de slotfase besliste echter anders. De Otelul-speler kreeg rood, Alexander Frei benutte de penalty.

Basel is na één speeldag koploper. Manchester United en Benfica delen de tweede plaats. Otelul is hekkensluiter.