Groep F: goal Van Persie brengt Arsenal geen zege

13 september 2011, 23:54   Bijgewerkt: 14 september 2011, 02:41

In Groep F van de Champions League heeft Borussia Dortmund dinsdag door een laat doelpunt een punt overgehouden aan het eerste groepsduel in de Champions League met Arsenal. Robin van Persie had de gasten uit Londen kort voor rust op voorsprong gebracht, Ivan Perisic maakte twee minuten voor tijd gelijk: 1-1.

Van Persie veroverde in de 42e minuut zelf de bal, passte op Theo Walcott die de Rotterdammer vervolgens de diepte in stuurde. De Oranje-international rondde met zijn rechtervoet bekwaam af. Lang leek het de winnende treffer, maar Perisic besliste anders.

In het andere duel in Groep F tussen Olympiakos Piraeus en Olympique Marseille, waren het de bezoekers uit Frankrijk die de punten mee naar huis namen. Lucho Gonzalez kroonde zich vijf minuten na rust tot matchwinnaar, door op aangeven van Jeremy Morel de enige treffer van de avond binnen te werken: 0-1. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Olympique-speler Rod Fanni nog een rode kaart, maar de Grieken wisten hier niet meer van te profiteren.

Olympique Marseille mag zich na de eerste speelronde de koploper van Groep F noemen met drie punten. Arsenal en Dortmund hebben allebei één punt en staan daarmee gedeeld tweede. Olympiakos sluit de rij als gevolg van de nederlaag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen