Trabzonspor en Besiktas maken valse start

10 september 2011, 21:07

Trabzonspor is meteen met puntenverlies begonnen aan de Turkse Süper Lig. De nummer twee van vorig seizoen, die vanwege de betrokkenheid van landskampioen Fenerbahçe bij het omkoopschandaal in de Champions League mag spelen, morste zaterdagavond bij de ouverture punten bij Manisaspor (1-1).

Burak Yilmaz zette Trabzonspor na 39 minuten op voorsprong. In de slotseconde van het eerste bedrijf leken de bezoekers verder in het zadel geholpen te worden toen Isaac Promise van Manisaspor rood kreeg. Vlak voor tijd gaf Trabzonspor het toch nog weg. Josh Simpson maakte in de 88ste minuut gelijk namens de thuisclub.

Besiktas verloor eerder op de dag al met 2-1 bij Eskisehirspor. Batuhan Karadeniz maakte zeven minuten voor tijd het winnende doelpunt.

De Turkse competitie zou al begin augustus van start gaan, maar de opening werd vanwege het grote omkoopschandaal uitgesteld tot dit weekeinde.