Groep A: Hiddinks Turkije morst, België hoopt weer

6 september 2011, 22:29   Bijgewerkt: 7 september 2011, 00:28

België mag weer een klein beetje hopen op deelname aan het EK. De Rode Duivels, die niet in actie kwamen in kwalificatieverband, zagen concurrent Turkije punten morsen in Oostenrijk. De ploeg van coach Guus Hiddink kwam dinsdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel in het Alpenland.

De Turken, die vrijdag in de slotfase al mazzelden tegen Kazachstan, kregen ook in Oostenrijk de kans op een late ontsnapping. Turan miste in blessuretijd echter een penalty.

In groep A heeft Turkije na acht wedstrijden veertien punten, twee meer dan de Belgen. Turkije speelt in de laatste twee speelrondes thuis tegen Duitsland en Azerbeidzjan, terwijl België voor eigen publiek Kazachstan treft en nog uit tegen de al geplaatste Duitsers moet.

Azerbeidzjan is door de remise van Turkije nu ook mathematisch uitgeschakeld, ondanks een 3-2 zege op Kazachstan, dat er al uit lag. Bij rust keken de Azeri’s tegen een 1-0 achterstand aan door een tegendoelpunt van Sergey Ostapenko. In het tweede bedrijf boog het thuisland de score om in een 3-1 voorsprong, mede door een goal van voormalig Twente-speler Vagif Dzavadov. Vitali Evstigneev bepaalde twaalf minuten voor tijd de eindstand op 3-2.