Ebecilio mikt dit jaar op debuut voor Arsenal

5 september 2011 – Kyle Ebecilio heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld. De Nederlandse jeugdinternational wil komend seizoen zijn debuut maken in de hoofdmacht van Arsenal. Hij mikt op een wedstrijdje in de Carling Cup, het toernooi waarin manager Arsene Wenger jaarlijks diverse jeugdspelers een kans geeft om zich te bewijzen.

De 17-jarige Ebecilio maakt dit seizoen deel uit van het tweede elftal van Arsenal. "Mijn eerste doel is om een basisplaats te veroveren bij de beloften en tot de winter vijf goals te maken", zegt de aanvaller op de website van zijn club. "Daarna hoop ik bij het eerste elftal te kunnen komen en mijn debuut te maken in de Carling Cup."

Eerder dit jaar, in februari, tekende Ebecilio een nieuw contract bij Arsenal. "Dat was heel belangrijk voor me. De manager heeft veel vertrouwen in me. Hij heeft tegen me gezegd dat ik keihard moet blijven werken en dat ben ik ook van plan", stelt hij.

Ebecilio maakte deel uit van Oranje onder 17, dat eerder dit jaar Europees kampioen werd. Hij is het jongere broertje van Ajax-vleugelaanvaller Lorenzo Ebecilio.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 oktober 2019

  2. woensdag 23 oktober 2019