Viergever: "Doelpunten zijn een mooie opsteker"

Ger
29 augustus 2011, 12:34   Bijgewerkt: 29 augustus 2011, 12:49

Nick Viergever kan terugkijken op een geslaagde competitiestart met AZ. De equipe van trainer Gertjan Verbeek sloot drie van de vier competitieduels af met een zege. Alleen titelkandidaat FC Twente was in Enschede te sterk. Viergever zelf leidde AZ zondag met een vroege treffer naar de zege op FC Groningen.

De jeugdinternational kon in stadion Euroborg uit een hoekschop van Rasmus Elm eenvoudig raak koppen. Viergever stond vlak voor doelman Brian van Loo helemaal vrij. "Fijn om zo te beginnen. Op bezoek bij FC Groningen sta je toch voor een lastige klus, zeker omdat we donderdag nog Europees in actie waren gekomen", zegt de 22-jarige Viergever tegen FCUpdate.nl. "Sommige jongens hadden wat klachten aan die wedstrijd overgehouden. Ik was zelf ook niet helemaal honderd procent."

Viergever staat dit seizoen na vier competitieduels al op twee doelpunten. De oud-speler van Sparta Rotterdam scoorde tijdens de gewonnen openingsronde tegen PSV (3-1) al met een wonderschone knal. "Da's leuk. Ik had nog geen doelpunten achter m'n naam in de Eredivisie en dit seizoen sta ik al op twee. Dat is een mooie opsteker, vooral omdat we op papier al moeilijke wedstrijden hebben gehad. Nu kunnen we even gas terugnemen. We zijn lekker een weekje vrij."

"Daarna moeten we ons vizier richten op het volgende schema. Met de Europese wedstrijden gaat het druk worden", beseft Viergever, die de teamgeest bij AZ prijst. "We hebben gewoon een goede, hechte ploeg. We beschikken over veel voetballende kwaliteiten, maar willen ook voor elkaar knokken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen