Droomstart helpt Almere City naar derde plek

28 augustus 2011, 16:39

Dankzij een wervelende eerste helft is Almere City FC opgestoomd naar de derde plaats in de Jupiler League. De Flevolanders vloerden AGOVV zondag voor eigen publiek met 4-1. Bij rust leidden ze al met 4-0.

Thijs Sluijter (2), Vojtech Schulmeister en Mikhail Rosheuvel (penalty) zetten Almere voor de pauze op rozen. Dennis Krohne maakte na een klein uur de eretreffer voor AGOVV, maar dat zal de pret bij Almere vermoedelijk niet drukken.

Almere staat na vier wedstrijden op negen punten, drie minder dan koploper FC Eindhoven. AGOVV blijft hekkensluiter en is nog altijd puntloos, evenals Veendam.

FC Volendam en Go Ahead Eagles hielden elkaar aan de Dijk op 2-2. Via Khalid Karami en Jarchinio Antonia kwam de ploeg uit Deventer twee keer op voorsprong, maar door twee treffers van Jack Tuyp kwam Volendam evenzovaak langszij. Zijn laatste doelpunt was achttien minuten voor tijd uit een strafschop.

Volendam bezet nu plek zeven met zes punten, Go Ahead staat met één punt minder op de elfde positie.